KLIK! KLIK!

My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 11, 2010

Say No to Credit Card


Waa....dah nak hujung tahun....selalu orang buat azam masa tahun baru, tapi saya nak buat azam daripada sekarang la...huhu, nak ucap selamat tinggal pada kredit kad but yes to debit kad....bukan apa peninglah bila ada kredit kad..masa guna best je...bila shopping pun best je pikir duit xde pun tapi kad ada...tapi bila dapat bil hujung bulan rasa cam nak nangis...sebab nak bayar itu..nak bayar ini....boleh macam tu???saya ni jenis pemboros n pembeli...nampak apa je yang cantik terus berkenan nak beli wlupun kadang2 dah terpikir dalam kepala aku beli ni jangan x guna sudahla..xpun mesti cakap benda ni sama je macam aku dah ada...nak beli ke x?tapi beli juga akhirnya...hurmmm....last2 x guna pun.....


tapi lately..dah x guna sangat credit card..guna debit card maybank je yang penting ada duit dalam tu...kalau no money no talk...padan muka...pas ni dalam kepala nak abiskan bayar hutang kredit kad pastu nak terminate...tapi bila pikir2 balik kalau nak booking apa2 thru online susah pulak bila xde kredit kad ni....belanjawan this week, ada bonus ke x ni???




4 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

minta-minta ada bonus!!!!

siti nurkhijah said...

ct baru thn ni pakai kredit kad sendiri... selalu pakai supliment hubby jer..
kredit card ct khas untuk isi petrol ja.. selalu hubby akan check bil sbb tu ct x brani guna sesuka ati...

Sharina said...

shinnaz,

yup..minta2 ada bonus...dah bertahun xde bonus... :(

Sharina said...

ct,

saya memang masa mula2 apply dlm kepala just utk isi petrol or emergency case...last2 lain pulak jadinya..