KLIK! KLIK!

My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 4, 2013

Bonus Kakitangan Awam pada 2 Januari 2014

Alhamdulillah... Imbuhan Tahunan dan Byaran Khas bagi Kakitangan awam setengah bulan gaji atau minimum RM500 akan dibyar pada 2 Januari 2014. Bagi pesara pula akan mendapat RM250. Bersyukurlah dengan seadanya...

Thursday, August 1, 2013

Malam Lailatul Qadar




Sayunya hati ini adakah malam ni malam lailatul qadar.?..sesama kita belajar menambah amal..ya..solat taubat..solat hajat...dll..semoga Allah mengampuni dosa...mintak hidayah agar selamat di dunia dan akhirat....

“Carilah malam lailatul qadar pada sepuluh hari yang terakhir. Namun jika salah seorang dari kamu tidak mampu, maka jangan sampai terlepas pada hari ketujuh yang terakhir.” (Hadis Riwayat Muslim)

Aisyah r.a mengatakan: “Rasulullah ShallAllahu ‘alaihi wa sallam beri’tikaf di sepuluh hari terakhir bulan Ramadhan dan beliau bersabda, yang ertinya: “Carilah malam Lailatul Qadar di (malam ganjil) pada 10 hari terakhir bulan Ramadhan” ” (Hadis Riwayat Bukhari 4/225 dan Muslim 1169)







Tuesday, July 30, 2013

Trend Baju Kurung Raya 2013




Salam semua...hari ni da 21 Ramadhan maknanya dah 21 hari kita berpuasa.......macamana dengan persiapan raya korang semua??? dah beli baju raya ke??saya tahun ni baju raya beli online je...tapi balik2 baju peplum je....badan macam saya ni x sesuai la peplum...huhu..lagi satu trend sekarang baju dari vietnam yang ada border lace.....dah merata2 jual...silap2 pakai baju nnt masa raya sepesen je...hehehe..cer tengok baju2 ni...yang mana satu pilihan korang???


ni ala2 peplum...tengoklah kaler dia...mmg meriah la..cantik juga


baju kurung border lace...baju ni memang dapat sambutan hangat tahun ni...


x kira lah macamana baju pilihan korang....kalau boleh janganlah berlebihan ye....berbelanja pun biar ikut kemampuan ok...













Sudah Bayar Zakat Fitrah ke Belum??




Sudahkah kita menunaikan tanggungjawab kita??




Thursday, July 25, 2013

Syukur Alhamdulillah...dapat juga bantuan Hari Raya RM500


Najib umum bayaran bantuan khas kewangan kepada penjawat awam, pesara

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan bayaran bantuan khas kewangan RM500 kepada penjawat awam Gred 1 hingga 54, RM250 kepada pesara. Bayaran dibuat pada 31 Julai ini. - Bernama


P/S- Ada ramai yang kata orang gomen (CUEPACS) ni xde keje lain sikit2 asyik minta kenaikan gaji la...minta bonus la...tapi kalau xde CUEPACS ni susah juga org gomen kan??

Wednesday, June 19, 2013

Jerebu.....sesak nafasku dibuatnya...





Salam semua...tempat korang semua jerebu teruk tak....rasanya jerebu tahun ni paling teruk la....sesak nafas dibuatnya.....rasa malas nak kluar rumah tapi masalahnya dalam rumah pun asap masuk dan ada bau-bauan hangit juga....sekarang ni dah start batuk2...so kepada semua jangan banyakkan aktiviti luar yek dan banyakkan minum air masak...


ini gambar jerebu dari opis saya :-/



Monday, June 10, 2013

Cendol bawah pokok Fasa 4 Bangi



Hari minggu ni turn saya jumpa hubby di rumah kakak ipar di Kajang....macam tu  la adat org pjj ni...so dis week ada masa untuk jalan2 sebab hubby minta cuti aritu...kami pun plan nak ke Putrajaya dan Klang....otw nak ke Putrajaya hubby lalu jln reko dan ikut jalan fasa 4, lalu sebelah kiri nampak ramai keta parking tepi jalan sebab ada gerai cendol kat situ........ dia ajak singgah makan cendol la pulak....not bad la cendol kat sini....saya first time makan sini...tapi hubby byk kali dah...sebab dia mmg suka cendol...








  kami order cendol 2, bakso dan laksa......rasa bakso dan laksa pun ok....sape nak try boleh la try kat sini...rupa2nya da femes juga cendol bawah pokok ni....saya je ketinggalan...hihi