KLIK! KLIK!

My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 11, 2010

Saya Sedih dan Geram


Hari ni dalam suratkhabar ada siarkan kes pembuangan bayi....sedihnya bila saya nengok mayat bayi perempuan yang dibuang di depan masjid...sapalah yang sanggup buang anaknya sendiri tu....orang macam ni lebih teruk daripada binatang...binatang pun pandai sayangkan anaknya...bila nengok mayat bayi ni saya jadi sayu...saya punyalah susah nak mengandung nak mendapatkan zuriat(ye...mungkin belum rezeki saya lagi...)diorang yg macam binatang ni senang-senang aje buang anak sendiri macam buang anak patung...kan bagus orang yang xnak anak tu ketuk pintu rumah saya n cakap tolonglah bela baby ni sebab saya x mampu ke..apa ke...dengan rela hati saya sanggup menjaga baby tu...sakit hati betul la dengan orang-orang yang macam binatang macam ni...lagi sedih bila nengok mayat bayi tu dah dihurungi semut...entah ditinggalkan masa tu bayi tu masih bernyawa ntah tidak...x sanggup nak nengok n nak nangis rasanya...Ggeeeeeeraaaammmmmnyer....



9 comments:

fya zainal said...

sy pun terbaca artikel ni
mmg sdey
ishhh
susah nak cakap pa
tapi mmg betul
kekadang
dorg bila dah dpt sesenang je nak buang
mungkin kita x tau pa masalah dorg
tapi
kan ada solution lain
bagilah budak tu ngan org lain jaga
lebih baik dari biarkan mcm tu
sdey..

jiha@Gha said...

memang sedih kak tgk baby yg comel2 camtue dibuang..kat bukit gambir pun ada kes mcm nie gak,tapi baby nie dia tanam..kat area sawah ring..dar tertangkap dar pun perempuan yang buang anak die nie..budak nie nampak baik,tapi buang baby sendiri..geram jer..

Umi said...

sian baby tu.. nampak comel...

Peri PiA said...

saya ade membace Artikel ini,sgt2 mrh!!

keadaan bayi tu sgt menyayat hati

applesakura said...

eeee...rase nk sepak je ponggong pompuan yg beranak kan budak tuh.. cian die...waaaaaa

Sharina said...

mmg geram sgttt...

rasa mcm nak sepak terajang je org yg buang anak ni..

wlu apa pun masalah diorang mesti ada solution lain..dpd dorang buat mcm tu...

Sherry said...

yeah so sad, lagi sad when know friends that want do abortion!! :(

Sherry said...

ex classmate college I couple married but have 2 kids then realised not want any more but no use safe sex end up abortion many :(

ieyza said...

aduhai....sedihnyer sampai menitik air mata nie..saya nie punyala susah nak pregnant...sampai 4 kali gugur...diorg yg senang ngandung...main buang2 jer anak...apa nak jadi pada setan tu??rasa dah takde perkataan lain yg leh gambarkan pada mak si baby malang nie...mmg2...ntahlaa...x tahu nak ckp aper lagi...diorg nie agaknyer dh takde otak...baik gi m*mp*s jer laaaaa...adduhhh....kalau laa baby nie masih idop...saya sanggup bela....sedih sangat2....