KLIK! KLIK!

My Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 26, 2010

BILA NAK KURUS



Saya dalam dilema..nak diet tapi xleh diet.....saya x dapat nak control pemakanan saya...hua..macammana nak kurus asyik makan malam aje...macammana x makan...balik keje masak pastu makan ngan hubby...sebab rasa seronok bila dapat makan malam bersama...sambil makan boleh bercerita2 pasal keje..kat ofis macammana n dll...tapi hari ni bila timbang berat..malu nak cakap...untuk pengetahuan uolls...selepas saya habis study dulu..berat saya naik dekat 10 kilo...pas kahwin iaitu tahun 2007 sampailah harini berat saya naik lagi dekat 10 kilo...sedihnya..nak nangis pun ada....member2 lama yang dah lama x jumpa n lost contact...tapi sekarang ni dapat jumpa balik kat facebook....ramai yang kata muka saya dah berubah...ada yang kena tgk gambar masa zaman sekolah dulu baru boleh cam saya...sedihhhnyaaa...sekarang ni saya tengah makan macam2 ubat...tapi boleh ke ambik sekali???ubat untuk kurus n ubat untuk pregnant...boleh ke????tolongggg....





 gambar masa beberapa bulan selepas kahwin..masa ni berat badan dah mula nak naik..




 gambar masa raya tahun lepas...dah makin gemok...




8 comments:

Amirah Rashid said...

alalala
jgn sedih2
xpe
yg pntg kite usaha
erm, klau blh, ubat2 tu xpyh amek
takut memudaratkan :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

cikna..slow-slow la..kite pun tengah mengkuruskan badan..uwaaa..apepun..jgn amik ubat yg bkn2..

p/s: maintain comel!

Sharina said...

tq Amirah n shinnaz

ARIBA said...

aku pun cam ko..dalam dilema..sebab aku bf anak aku.Nak diet2 sgt nanti takde susu pulak..nak skip makan malam susah sebab balik dah petang..masak pun pas maghrib baru sempat..dah sure ar makan malam..sure gemuk..;-(...

ARIBA said...

aku pun cam ko..nak diet jugak!!!..tapi takleh nak drastically sbb anak aku still bf..kang takde susu pulak kalau aku diet2 ni...nak skip makan malam pun susah sebab aku sempat masak pun mas maghrib..dah surelah makan waktu malam..n gemuk ar jawabnya...;-(

Sharina said...

ariba,
ko xpelah..elok makan sbb anak bf nanti ko x makan xde susu pulak..tapi badan ko mantain je aku tgk..x mcm aku

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tapi saye nak gemuk,macam mane ek?
susah hati ni

yus said...

yus ada jual suppliment utk kurus dan cantikkan kulit skali... klu nak cakap ngan yus yea.. 017-3502400. kita kena kurus dulu baru blh ngandung coz ada sesetengah orang bukan xblh ngandung tp dilitupi lemak yang banyak...